Salt

Salt


SE39264/2019  J Sub Terram Bjuder Till


Född: 27 Maj 2019


Far: VDH/DST234446 Bink Vom Teuberschlag

Mor: SE40174/2016 Vildatyras Bree


Färg: svartskimmel 


Jaktprov 
UKL 7 Fält, 10 apport = 1:a pris
ÖKL 8 Fält, 10 apport = 1:a pris

SVK Östras vandringspris bästa hund UKL
Dragets Kings vandringspris, Bästa Strävhårig Vorsteh UKL


HD: B

AD: 0


BPH med skott genomfört

Exteriörbedömning: Excellent


Salt är en underbar tik som får de flesta att smälta. Hon jagar målmedvetet och tar mycket mark med sig. Hon har en fantastisk fågelhantering med en stark avance och hon är lugn i uppflog. Eftersom hon tidigt visade framfötterna när det gäller fågeljakten så undvek vi medvetet att jaga klövvilt med henne så tidigt som vi brukar. Hon startade på Östras ordinarie fältprov hösten-20 med toppenresultat. Första dagen i UKL fick hon 1:a pris efter två kanonfina fågelsituationer. Dag två startades hon i ÖKL och fick fältbetyg 8 (två fällningar) och är därmed uppe i elitklass – efter två starter! En egenskap som hon har som vi värdesätter är att hon har lätt att slappna av. Mellan släppen på jaktproven eller bakom ett gömsle vid duv/kråk/andjakt sitter hon lugnt och tittar eller lägger sig ner och vilar. Tydlig av- och påknapp.
Efter jaktprovsdebuten släpptes hon på övrigt vilt. Även då presterar hon på topp. Hon har haft rådjur, hare, räv och älg framför sig och hon skallar i löpan. Hon låg t.ex. 40 sekunder bakom en räv i full skallgivning.

Salt har genomfört BPH med skott med ett samlingsord från beskrivaren: TRYGG

Som hund är hon enormt kärleksfull och vill gärna sitta nära i TV-soffan. Hon är vänligheten själv med andra hundar och människor.